Folkingebrew is in 2017 opgericht om de bieren te brouwen die wij zelf graag drinken. Dit betekent dat wij bieren brouwen met een uitgesproken karakter in smaak, aroma en kleur. Vanuit onze passie voor goed bier zijn we altijd op zoek naar verbeteringen.

Folkingebrew

Het eerste deel van onze naam (Folkinge) verwijst naar de locatie waar we zijn begonnen met brouwen: in de 'backyard' van een bierzaak aan de Folkingestraat in Groningen. Brew refereert aan de Amerikaanse en Britse craft beer culture, waar we onze inspiratie grotendeels vandaan halen.

Releases

Na enkele geslaagde testbatches hebben we in mei 2018 onze eerste grotere batch van Just a Backyard IPA uitgebracht, een double dry-hopped New England IPA met Citra, Mosaic & Galaxy hop. Deze werd goed ontvangen en was snel uitverkocht.

In juni 2019 is daar Hop in the Yard bijgekomen. Hop in the Yard is een double dry-hopped New England style IPA. Hop in the Yard is intens (dubbel) gedryhopt met maar liefst 20 gram Citra en Mosaic per liter. Ook deze is zeer goed ontvangen en inmiddels bijna uitverkocht.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuws en releases? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!